Foto: Reuters/Scanpix

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu, trešdien tiekoties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, sacīja, ka Irāna nostiprina ietekmi Sīrijā un ir drauds viņa valstij.

"Irāna pieliek lielas pūles, lai nostiprinātu savu klātbūtni Sīrijā. Tas ir drauds Izraēlai, Tuvajiem Austrumiem un, es uzskatu, visai pasaulei," teikts Netanjahu uzrunas izklāstā oficiālajā Kremļa tīmekļa vietnē.

"Irāna ir paplašinājusi kontroli un ietekmi uz Irāku un Jemenu. Praktiskā plānā tai daudzējādā ziņā ir kontrole pār Libānu," tiekoties ar Putinu Sočos, sacīja Izraēlas premjers.

"Mēs visi kopīgiem spēkiem uzvaram "Daesh" ("Islāma valsti"), un tas ir ļoti svarīgi. Bet negatīvi ir tas, ka tur, kur mēs uzvaram "Daesh" un tā pazūd, tur ienāk Irāna," skaidroja Netanjahu.

"Mēs nedrīkstam ne uz mirkli aizmirst, ka Irāna turpina katru dienu draudēt Izraēlai ar iznīcināšanu. Tā apbruņo teroristu organizācijas, atbalsta, iniciē teroru," norādīja Izraēlas premjers.

Netanjahu jau agrāk Irānas klātbūtnes dēļ izteicis iebildumus pret pamieru, kas ar Krievijas un ASV atbalstu tika panākts Sīrijas dienvidrietumos. Krievija un Irāna Sīrijas pilsoņkarā atbalsta prezidenta Bašara al Asada valdību.

Izraēla un Irāna regulāri apmainās savstarpējiem pārmetumiem par draudiem reģiona stabilitātei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!