Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu paziņoja, ka Irānas uzbrukums Izraēlai pārkāpa "sarkano līniju" un teica, ka Izraēlas atbilde bija adekvāta, vēsta "CNN".

Izraēla paziņoja, ka tā ir devusi triecienu gandrīz visai Irānas militārajai infrastruktūrai Sīrijā, ziņo “CNN”. “Tas, kurš mums uzbrūk, pretī saņems septiņas reizes lielāku triecienu. Ja kāds gatavojas mums uzbrukt, mēs uzbruksim pirmie. Tas ir tas, ko mēs esam darījuši un turpināsim darīt,” izteicās Netanjahu.

Netanjahu telefonsarunā ar Lielbritānijas premjerministri Terēzu Meju esot apspriedis Irānas agresiju, situāciju Sīrijā, kā arī visā reģionā. Izraēlas premjers esot izteicis pateicību Mejai par to, ka tā atzina Izraēlas tiesības aizstāvēt sevi. Vienlaikus Meja un arī Eiropas Savienība aicināja visus reģionālos aktorus izrādīt savaldību un izvairīties no eskalācijas, kas varētu negatīvi ietekmēt reģionālo stabilitāti.

Izraēlas uzbrukumu rezultātā bojā gāja trīs cilvēki. Tāpat tika iznīcināta radaru stacija, munīcijas depo, kā arī radīti zaudējumi Sīrijas pretgaisa aizsardzībai, ziņo Sīrijas bruņotie spēki.

Irānas ārlietu ministrijas runasvīrs Bahrams Kasems izteicās: "[Izraēlas] biežie uzbrukumi, pamatojoties uz safabricētiem ieganstiem ir Sīrijas nacionālas suverenitātes un teritoriālās integritātes pārkāpums, kas ir pretrunā ar starptautiskajām tiesībām. Irāna nosoda šo Izraēlas rīcību." Tāpat Kasems norādīja, ka starptautiskās sabiedrības klusēšana ir tā,kas iedrošina Izraēlas agresiju un ka Sīrijai ir tiesības sevi aizstāvēt, vēsta "Al-Jazeera".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!