Foto: AP/Scanpix/LETA

Ilggadējais Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu 2011. gadā pavēlējis Bruņotajiem spēkiem 15 dienās sagatavoties uzbrukumam Irānai, atsaucoties uz speciālās uzdevumu vienības "Mossad" bijušā vadītāja Tamīra Pardo teikto Izraēlas medijiem, ziņo "Albawaba".

Pardo vadīja "Mossad" no 2011. gada līdz 2016. gadam. Viņš gan intervijā nav norādījis precīzu dotās pavēles laiku, bet skaidrojis, ka Bruņoto spēku komandieriem pavēlēts gatavot spēkus nosūtīšanai karā jebkurā brīdī. Viņš arī norādījis, ka šī pavēle militārpersonām uzskatāma par ļoti nopietnu. "Tas nav kaut kas tāds, kā pārbaudīt savas armijas spējas. Vai nu tu to domā nopietni, vai arī tādējādi sūti signālu ASV."

Netanjahu gan galu galā piekāpies Izraēlas Bruņoto spēku virspavēlniecībai un atsaucis paaugstināto gatavību uzbrukt Irānai.

Šī "Mossad" bijušā vadītāja atklātā informācija iezīmē faktu, ka Izraēlas un Irānas pēdējā laikā izteiktie savstarpējie apvainojumi un draudi ir tikai kārtējais saspīlējums ilgstošā strīdā, kurā Jeruzaleme un Teherāna viena otru uzskata par lielāko ienaidnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!