Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Laikraksta "New York Times" izdevējs Arturs Gregs Sulcbergers, Baltajā namā tiekoties ar Donaldu Trampu, viņu brīdinājis, ka Amerikas Savienoto Valstu (ASV) prezidenta aizvien biežākie uzbrukumi plašsaziņas līdzekļiem ir bīstami un kaitīgi ASV.

Trampa tikšanās ar Sulcbergeru, kurā piedalījās arī laikraksta komentāru lapas redaktors Džeimss Benets, notika 20. jūlijā pēc Baltā nama lūguma.

Pēc Trampa un Sulcbergera abpusējas vienošanās šī tikšanās palika slepenībā, līdz Tramps svētdien par to paziņoja sociālajā vietnē "Twitter".

"Man bija ļoti laba un interesanta tikšanās Baltajā namā ar A. G. Sulcbergeru, "New York Times" izdevēju. Pavadījām daudz laika, runājot par milzu daudzumu viltus ziņu, ko publicē mediji, un par to, kā viltus ziņas ir pārtapušas frāzē "tautas ienaidnieks" Skumji!" vietnē "Twitter" raksta Tramps.

"New York Times" svētdien izplatīja Sulcbergera paziņojumu, kurā viņš norāda, ka prezidents ar savu tvītu ir publiskojis faktu, ka viņu tikšanās ir notikusi.

"Es sacīju prezidentam, ka, manuprāt, viņa izteikumi ir ne tikai šķeltnieciski, bet aizvien bīstamāki," raksta Sulcbergers.

"Es viņam teicu, ka, lai gan frāze "viltus ziņas" nav patiesa un ir kaitīga, esmu daudz vairāk nobažījies par to, ka viņš dēvē žurnālistus par "tautas ienaidniekiem". Es brīdināju, ka šie kūdošie izteikumi veicina draudu žurnālistiem vairošanos un novedīs pie vardarbības," sacīts "New York Times" izdevēja paziņojumā.

Tā kā daži ārzemju līderi izmanto Trampa izteikumus, "lai attaisnotu plašas represijas pret žurnālistiem, es brīdināju, ka tas apdraud dzīvības", uzsvēris Sulcbergers.

"Es lūdzu viņu pārdomāt viņa plašos uzbrukumus žurnālistikai, kurus es uzskatu par bīstamiem un kaitīgiem mūsu valstij," piebildis Sulcbergers.

Tramps vietnē "Twitter" vairākkārt kritizējis "New York Times", nodēvējot laikrakstu par negodīgu un korumpētu, kā arī apsūdzot viltus un neeksistējošu avotu izmantošanā.

2017. gada februārī, neilgi pēc stāšanās prezidenta amatā, Tramps savā "Twitter" kontā nodēvēja "New York Times", kā arī telekanālus "NBC News", ABC, CBS un CNN par "viltus ziņu medijiem" un "amerikāņu tautas ienaidniekiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!