Foto: AP/Scanpix
Otrdien, 30. augustā, vairāki ārvalstu mediji ziņo, ka trešdien paredzētās svinības par godu Uzbekistānas neatkarības pasludināšanas 25. gadadienai notiks saīsinātā programmā.

Ziņu aģentūrai "RIA Novosti" avots norādījis, ka Taškentā tiks atcelts svētku koncerts. Savukārt ziņu aģentūra "Interfax", atsaucoties uz svētku organizatoriem, vēsta, ka svētku svinības notiks saīsinātā programmā.

"31. augustā un 1. septembrī svētku svinības par godu 25. gadadienai notiks saīsinātā programmā. Tiks atcelts galvenais svētku koncerts galvaspilsētas centrālajā laukumā, kur savu uzrunu tradicionāli teica prezidents," citējot organizatoru sacīto, vēsta "Interfax".

Savukārt BBC, atsaucoties uz saviem avotiem Taškentā, vēsta, ka atceltas visas svētku svinības, informē "Interfax".

Tiesa, kā norāda mediji, pašlaik nav skaidrs svinību pasākumu atcelšanas iemesls. Tiek pieļauts, ka tas ir prezidenta Islama Karimova smagā veselības stāvokļa dēļ.

Jau vēstīts, ka pirmdienas vakarā, atsaucoties uz oficiāli neapstiprinātām ziņām, vairāki ārzemju mediji vēstīja, ka 78 gadu vecumā mūžībā aizgājis Uzbekistānas prezidents Islams Karimovs. Amatpersonas gan šo informāciju noliedz, apgalvojot, ka prezidenta stāvoklis ir stabils.

Ziņots, ka Uzbekistānas valdība 28. augustā, neprecizējot iemeslus, paziņoja, ka Karimovs ir hospitalizēts. Viņa veselības stāvokļa novērtēšanai un ārstniecībai būs nepieciešams "noteikts laika sprīdis", atklāja valdība.

Uzbekistānas prezidentam Islamam Karimovam, kurš svētdien bija nogādāts slimnīcā, konstatēts asinsizplūdums smadzenēs, atsaucoties uz 78 gadus vecā līdera meitas paziņojumu sociālajos tīklos, vēstīja "Radio Brīvā Eiropa" (RFE/RL).

Karimovam, kurš bijušo PSRS republiku vada jau vairāk nekā 25 gadus, 1. septembrī bija paredzēts piedalīties Uzbekistānas Neatkarības dienas svinību publiskajā pasākumā Taškentā. Karimovs ir pirmais un vienīgais Uzbekistānas prezidents kopš PSRS sabrukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!