Foto: Kadrs no video
Ziemeļamerikas hokeja sabiedrībā lielu sašutuma vētru izsaucis Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolorādo "Avalanche" vārtsargs Semjons Varlamovs, kurš paudis atbalstu Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam un Krimas aneksijai.

Varlamovs sociālajos tīklos publicēja fotogrāfiju, kur viņam mugurā bija t-krekls ar Putina attēlu un uzrakstu "Krima ir mūsu". Bilde sociālajos tīklos bija neilgu laiku, hokejists vēlāk to izņēma, taču tā jau paspēja "aplidot" visu pasauli, radot sašutumu Ziemeļamerikas hokeja vidē.

Ziemeļamerikas hokeja apskatnieki uzsver, ka katram ir tiesības paust viedokli, tomēr atbalstīt kādas valsts agresiju un citu zemju teritoriju anektēšanu nevajadzētu, lai neradītu lieku sašutumu, kā tas noticis šoreiz.


Varlamovs gan nav pirmais, kurš paudis atbalstu Putina darbībām. Augustā sociālajos tīklos sašutumu izraisīja Vašingtonas "Capitals" un NHL zvaigznes Aleksandra Ovečkina ievietotā fotogrāfija, kurā viņš tur rokās lapiņu ar uzrakstu "Save children from racism" ("Glābjiet bērnus no rasisma"). Zinot Ovečkina simpātijas Putinam, daudzi to tulkoja kā Krievijas darbības atbalstīšanu, anektējot Krimu. Vēlāk gan hokejists skaidroja, ka viņš ir pret jebkāda veida karu, kas pārņēmis Ukrainu, kurā viņam ir daudz draugu.

Šiem krievu hokejistiem Putina atbalstā pievienojies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Čeļabinskas "Traktor" amerikāņu hokejists Derons Kvints, kurš uzvilcis tādu pašu t-kreklu, kā Varlamovs. Pats amerikāņu sportists gan savu rīcību nav komentējis.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!