Foto: stock.xchng

Nīderlandes amatpersonas ceturtdien paziņoja, ka Krievijas disidents Aleksandrs Dolmatovs, kas bija lūdzis patvērumu Nīderlandē, izdarījis pašnāvību pirms viņu deportēja uz dzimteni.

Nīderlandes Tieslietu ministrijā informēja, ka Dolmatovs pašnāvību izdarīja Roterdamas aizturēšanas centrā.

Dolmatovs patvērumu Nīderlandē lūdza jūnijā, tomēr Nīderlandes imigrācijas amatpersonas pēc "rūpīgas procedūras" viņa prasību noraidīja.

Ministrijas pārstāve atklāja, ka Dolmatovs atstājis pirmsnāves zīmīti, kurā skaidroja, ka pašnāvību izdara personīgu iemeslu dēļ, nevis tādēļ, ka viņa patvēruma lūgums ir noraidīts un deportēšana uz Krieviju ir nenovēršama.

Dolmatovs bija viens no vairāk nekā 400 opozīcijas aktīvistiem, ko Krievijā aizturēja pērn nekārtību laikā, kas notika 6.maijā Bolotnajas laukumā Maskavā. Novembrī Maksimam Luzjaņinam, kas ir pirmais notiesātais lietā par nekārtībām, tiesa piesprieda četru ar pusi gadu cietumsodu. Gaidāms, ka prāvas pret vēl 18 saistībā ar nekārtībām apsūdzētajām personām sāksies martā.

Maskavā 6. maijā - dienu pirms Putina inaugurācijas - izcēlās sadursmes starp Krievijas opozīcijas rīkotā "Miljonu gājiena" dalībniekiem un īpašo uzdevumu policiju. Sadursmes sākās, kad gājiens sasniedza Bolotnajas laukumu , kurā bija paredzēts mītiņš. Policisti ķiverēs lietoja stekus, lai atspiestu atpakaļ demonstrantus un daudzus no viņiem aizturēja. Policija Bolotnajas laukumā aizturēja arī opozīcijas līderus Sergeju Udaļcovu, Alekseju Navaļniju un Borisu Ņemcovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!