Foto: LETA
Ziemeļatlantijas Līguma organizācijas (NATO) patruļlidmašīnas F-16 no Nīderlandes virs Baltijas identificēja Krievijas transporta lidmašīnu "Il-76", kas lidoja virs Lietuvas neitrālajiem ūdeņiem, Igaunijas un Lietuvas gaisa telpas robežu tuvumā.

Par to vēstīja aģentūra "Reuters" atsaucoties uz Nīderlandes valdības paziņojumu, tomēr vēlāk Nacionālie bruņotie spēki (NBS) precizēja informāciju.

Krievijas lidmašīnas pārtveršana notika trešdien vēlu vakarā. Pēc tam "Il-76" lidoja Krievijas pilsētas Kaļingradas virzienā.

Vēlāk Krievijas aizsardzības ministrija noliedza Nīderlandes ziņojumu par Krievijas transporta lidmašīnu virs Lietuvas neitrālajiem ūdeņiem, vēsta "RIA Novosti".

Aizvadītajā mēnesī NATO paziņoja, ka šī gada laikā ir pārtvertas vairāk nekā 100 Krievijas lidmašīnas, kas ir trīs reizes vairāk nekā 2013.gadā. Tāpat Baltijas jūrā bieži manīti Krievijas militārie kuģi. Aizvadītās nedēļas laikā jau pieci Krievijas armijas palīglīdzekļi atradušies Latvijas ekskluzīvājā ekonomiskajā zonā.

Latvijas ekskluzīvā ekonomiskā zona ir Baltijas jūras ūdeņi rajonos, kas atrodas aiz teritoriālās jūras robežām un sniedzas līdz starptautiskajos līgumos noteiktajām robežām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!