Foto: AFP/Scanpix

Nigērijas armija trešdien paziņojusi, ka nogalinājusi vairāk nekā 300 islāmistu grupējuma "Boko Haram" kaujinieku, atkarojot garnizona pilsētu Monguno ziemeļaustrumu štatā Borno.

"Vairāk nekā 300 teroristi nogalināti, un daži tika saņemti gūstā," paziņojis Nigērijas aizsardzības spēku preses sekretārs Kriss Olukolade.

Šiem apgalvojumiem nav neatkarīga apliecinājuma, un tie seko līdzīgiem paziņojumiem no pārējām cīņā pret kaujiniekiem iesaistītajām valstīm - Nigēras, Čadas un Kamerūnas.

Vietējie zemessargi aģentūrai AFP apliecinājuši, ka pilsēta atgūta, apstiprinot ievērojumu skaitu nogalināto, taču nenosaucot konkrētus skaitļus.

Nigērijas armija pirmdien paziņoja, ka tā atguvusi kontroli pār Monguno pilsētu, kuru 25.janvārī ieņēma kaujinieki, raisot bažas par uzbrukumu Borno štata galvaspilsētai.

Monguno atrodas apmēram 125 kilometrus uz ziemeļiem no Maiduguri, kas tiek uzskatīta par kaujinieku galveno mērķi centienos nodibināt islāmisku valsti.

Pēc Olukolades teiktā, kaujinieki nogalināti divas dienas ilgušajā Monguno un desmit citu kopienu atbrīvošanas operācijā, kurā iznīcināti arī ekipējuma, ieroču un munīcijas krājumi.

Iznīcināti pieci dažādi bruņotu transportlīdzekļu tipi, pretgaisa aizsardzības lielgabals, kādas 50 šāviņu kastes un astoņu veidu ložmetēji. Iznīcinātas arī piecas raķešgranātas, 49 munīcijas kastes un 300 motocikli.

Divi nigēriešu karavīri nogalināti un desmit ievainoti, pavēstījis Olukolade.

"Armija turpina apsardzi, meklēšanas operācijas un agresīvu patrulēšanu attīrītajās teritorijās," teikts viņa paziņojumā. "Noteiktos apvidos turpinās arī dažādas gaisa un zemes operācijas."

Nigērijas armija bieži ziņojusi par panākumiem cīņā pret "Boko Haram", kas bieži nav saskanējis ar aculiecinieku ziņoto notikumu vietās.

Tomēr, Čadas armijai vadot pretuzbrukumus pierobežas reģionos, Monguno atgūšana varētu būt jaunākā uzvara Nigērijas armijas panākumu sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!