Foto: AP/Scanpix

Krievijas prokremlisko motociklistu kluba "Night Wolves" ("Nakts vilki", "Ночные Вoлки") līderis Aleksandrs Zaldostanovs ("Ķirurgs") paziņojis, ka nākamais kluba plānotais brauciens būs uz Ukrainas rietumiem, vēsta aģentūra TASS.

"Motobrauciens pa Eiropu uz Berlīni nav pēdējais. Mēs plānojam doties uz Rietumukrainu. Izbraukt visas pilsētas un atjaunot katru "banderoviešu" apgānīto Lielās uzvaras pieminekli. Galējais ceļojuma punkts būs Ļviva," paziņoja Zaldostanovs.

Pieminekļu atjaunošana ir "goda lieta", uzsvēra motociklists. "Noteikti atjaunosim visus uzvaras simbolus Rietumukrainā, kas tagad ir sagrauti vai apgānīti," viņš pasvītroja.

Zaldostanovs gan neprecizēja, kad šis brauciens notiks, vien piebilda, ka "šīs domas noteikti materializēsies", raksta Krievijas aģentūra.

Krievu nacionālistu motociklistu kluba "Night Wolves" biedri piedalījās Ukrainai piederošās Krimas pussalas pārņemšanā pirms tās aneksijas, bet kustības prezidents - par Krievijas līdera Vladimira Putina draugu dēvētais Aleksandrs Zaldostanovs ("Ķirurgs") ir atklāts Kremļa politikas atbalstītājs. Tāpat zināms, ka kluba biedri karo prokrievisko spēku pusē Ukrainas austrumos.

Pašlaik sabiedrības uzmanība pievērsta par godu 70. gadadienai kopš nacistiskās Vācijas sagrāves Otrajā pasaules karā veltītajam kluba motobraucienam no Maskavas uz Berlīni, kas Polijas varasiestāžu pretestības dēļ šķiet daļēji izgāzies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!