Foto: Publicitātes foto

Tiek lēsts, ka Sīrijā ir vismaz 20 000 džihādistu no ārvalstīm, tostarp aptuveni 9000 Krievijas pilsoņu karojot teroristiskās organizācijas "Daesh" rindās, atsaucoties uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina teikto intervijā televīzijā, raksta Krievijas aģentūra TASS.

"Es vēlos redzēt uzvaru, kas nozīmētu, ka neviens no tiem mūsu valstī nevarētu atgriezties," aģentūra atstāsta Putina teikto, "bet, ja tas notiek, tas tikai vēlreiz pierāda, ka mēs esam izdarījuši pareizo izvēli, un mums jādara viss, lai šo iespēju samazinātu." "Tieši šo mērķi pilda mūsu kontingents Sīrijā," viņš pamato Krievijas spēku karošanu ārpus valsts robežām.

Kolektīvās drošības līguma organizācijas dalībvalstis ‒ Armēnija, Baltkrievija, Kazahstāna, Kirgizstāna, Krievija un Tadžikistāna – jau strādājot, lai riskus mazinātu, bet Putins norāda, ka patiesu uzvaru varot garantēt tikai plašāka starptautiskā koalīcija.

Tiekot risināti arī juridiski jautājumi, lai cilvēkiem, kuri pievienojušies teroristiskiem grupējumiem, varētu atņemt pilsonību. Pagaidām Krievijas likumi to liedzot. Putins esot ierosinājis pārskatīt jautājumu, kā mainīt lēmumus, kas kalpojuši par pamatu sākotnējai pilsonības iegūšanai.

Viņš arī skaidrojis, ka pastiprināta pārbaude uz robežas. "Mūsdienu pasaule ir tā uzbūvēta, ka pilnīgi migrāciju pārtraukt nav iespējams, bet jautājums ir par stingrāku migrācijas plūsmas kontroli," norādījis Krievijas prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!