Foto: Reuters/Scanpix

Atbilstoši ar Sīrijas valdību noslēgtajam līgumam aptuveni 620 nemiernieki un viņu ģimenes trešdien uzsāka evakuāciju no Moadamiat aš Šamas, dienvidrietumos no Damaskas, pavēstīja vietējā amatpersona.

"Autobusi ar nemierniekiem sāk kustēties," sacīja vienošanos uzraugošās vietējās komitejas loceklis Hasans Gandurs.

Autobusi ar nemierniekiem un viņu ģimenes locekļiem dosies uz Idlibas provinci Turcijas pierobežā.

Moadamiat aš Šama atrodas valdības spēku aplenkumā kopš 2013. gada.

Sīrijas valdība, cenšoties panākt stabilitāti kara plosītajā valstī, jau agrāk noslēgusi vairākas šādas vietēja rakstura vienošanās, kas parasti paredz aplenkuma izbeigšanu apmaiņā pret nemiernieku evakuēšanos.

No Moadamiat aš Šamas kopumā tiek evakuēti 2100 cilvēki – nemiernieki un viņu ģimenes locekļi, sacīja cits vietējās komitejas pārstāvis.

Atlikušie nemiernieki padosies varas pārstāvjiem un tad "viņu statuss tiks noregulēts", viņš piebilda.

"Tad pilsētā ienāks Sīrijas armija, un tajā atgriezīsies valsts institūcijas. Infrastruktūru – ūdensvadus un elektrības tīklus – sāks labot svētdien," viņš piebilda.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

Krievijas un Sīrijas gaisa spēki otrdien apturēja uzlidojumus Alepo nemiernieku rajoniem, lai ļautu civiliedzīvotājiem sagatavoties ceturtdien plānotajam pamieram, kad viņi varēs aplenktos rajonus pamest pa īpaši šim nolūkam izveidotiem koridoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!