Foto: AFP/Scanpix

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) no Krievijas izraidījis Latvijas civilās aviācijas vecāko inspektoru Andreju Dudarevu, svētdien ziņojis krievijas telekanāls "NTV". Pēc FDD informācijas viņš bijis Latvijas un ASV specdienestu aģents.

Kā ziņojusi Krievijas televīzija, Dudarevam jeb aģentam Tomasam, esot uzdots piedāvāt savus pakalpojumus Krievijas specdienestiem un iekārtoties darbā, kas ir saistīts ar Krievijas Aizsardzības ministriju. Tāpat "NTV" ziņojis, ka pēcāk viņam iegūtā informācija bijusi jānodod ASV un Latvijas specdienestiem.

Dudarevs četrus gadus esot mēģinājis izveidot šādu kontaktu un viņam tas izdevies pagājušā gada novembrī.

Dudarevs novembrī apgalvojis, ka 20 gadus ir strādājis Latvijas un ASV specdienestos un visu šo laiku vācis materiālus, kas varētu palīdzēt Krievijai un "dot spēcīgu triecienu NATO pozīcijām Baltijā", ziņojis telekanāls "NTV". Tāpat "NTV" apgalvo, ka Dudarevs sniedzis Krievijai informāciju par dažiem projektiem, piemēram "radiolokācijas kompleksu BALTNET".

Tāpat telekanāls "NTV" ziņojis, ka Dudarevs sniedzis kompromitējošus datus par augsta ranga latviešu militārajām personām. Apmaiņā pret šo informāciju viņš vēlējies iegūt darbu militārajā jomā Krievijā. Tāpat viņš vēlējies iegūt arī materiālu kompensāciju.

Krievijas pretizlūkošanas darbinieki, novērtējot materiālus, esot nonākuši pie secinājuma, ka tie neesot pārāk vērtīgi un Dudarevs esot "slikti sagatavots spiegs", kā rezultātā nolēmuši izraidīt no Krievijas uz Latviju, vēstī "NTV".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!