Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas pierobežas pilsētiņas Suhodiļskas iedzīvotāji sociālajos tīklos ziņo, ka katru dienu valstī iebrauc krievu tanki un cita militārā tehnika, atsaucoties uz žurnālistu Romānu Bočkalu, vēsta aģentūra UNIAN.

"Mūsu Suhodiļskā tikai retais atbalsta separātistus, bet cilvēki baidās runāt, kaut visi zina, ka caur mūsu pilsētu laika posmā no vieniem līdz trijiem naktī katru dienu brauc tanki, bruņutransportieri," Bočkals citē kādu vietējo iedzīvotāju.

Robeža ir "caura" un vietējiem iedzīvotājiem zināmas konkrētas vietas, pa kurām Ukrainā iebrauc kaimiņvalsts bruņutehnika, stāsta žurnālists.

Piektdien no Suhodiļskas netālu esošajā Luhanskā iebraukuši seši tanki, seši bruņutransportieri, divas reaktīvās artilērijas iekārtas "Grad" un astoņas kravas automašīnas "Kamaz" ar kaujiniekiem, apgalvo sabiedriskās organizācijas "Prava sprava" vadītājs Dmitrijs Sņegirovs.

Tehnika Luhanskā ieradusies no Suhodiļskas puses, bet informāciju par to snieguši gan vietējie iedzīvotāji, gan reģionā esošie organizācijas biedri.

Tikmēr žurnālists Sergejs Ivanovs, atsaucoties uz karavīriem, iepriekš informēja, ka Luhanskā pamanīti trīs T-72 tanki no Krievijas.

To, ka diversanti no Krievijas joprojām var iekļūt Ukrainā, ceturtdien atzina Nacionālās drošības un aizsardzības padomes Informācijas centra pārstāvis Andrijs Lisenko. "Ir atsevišķi robežas posmi, kuri uz laiku var nebūt pakļauti kontrolei tāpēc, ka turpinās kaujas," viņš sacīja.

"Tāpēc mēs neizslēdzam, ka cauri robežai kāds pie mums tomēr iekļūst. Mēs nevaram teikt, ka pilnībā kontrolējam robežu, tā nebūtu patiesība," norādīja Lisenko.

Video: Prokrieviskie kaujinieki Doņeckā.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!