Foto: stock.xchng
Kolumbijas pilsētā Medeljinā ir nogalināta narkotiku tirgotāja Griselda Blanko, kura pazīstama kā "kokaīna karaliene", vēsta raidsabiedrība BBC.

69 gadus veco Blanko uzbrucējs nošāvis, kad viņa nākusi ārā no gaļas veikala. Vietējā policija paziņojusi, ka izmeklē notikušā apstākļus un motīvus.

Blanko ir viena no pirmajām kolumbietēm, kas sākusi plaša mēroga narkotiku kontrabandu uz ASV 20. gadsimta septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados.

Viņa izveidojusi daudzus kontrabandas ceļus, kurus vēlāk, kad Blanko notiesāja ar 20 gadu cietumsodu, pārņēma Madeljinas kartelis.

Zināma ar savu nežēlību, Blanko tiek turēta aizdomās par desmitiem savu konkurentu slepkavību pasūtīšanu, nostiprinot savas pozīcijas noziedzīgajā pasaulē.

“Kokaīna karalieni” par narkotiku kontrabandu notiesāja 1985. gadā ASV, bet pēc gandrīz 20 ieslodzījumā pavadītiem gadiem 2004. gadā viņa deportēta uz Kolumbiju. Blanko ģimene apgalvo, ka kopš atgriešanās Kolumbijā bijusī kontrabandiste esot pārtraukusi savus sakarus ar organizēto noziedzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!