Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas drošības dienesti speciālas operācijas laikā Dagestāna nogalināja teroristiskā grupējuma līderi, kurš bijis saistīts ar teroraktiem, kas 2013.gada decembrī notika Krievijas pilsētā Volgogradā, atsaucoties uz Krievijas Federācijas Nacionālās antiterorisma komitejas ziņojumu vēsta ziņu aģentūra "Itar-Tass".

"Aktīvā drošības operāciju fāze Gurbuki ciematā Dagestānā ir beigusies. Visi nemiernieki ir neitralizēti. Viens no viņiem provizoriski identificēts kā līderis teroristu grupējumam, kas darbojies Dagestānā," teikts antiterorisma komitejas paziņojumā.

Vīrietis saistīts ar vairākiem teroraktiem. "Policijai zināms, ka viņš bijis līdzdalībnieks gan 2013.gadā Volgogradā notikušajos teroraktos, gan 2011.gadā mednieku nogalināšanā Karabudahentskas apgabalā Dagestānā," pavēstīja antiterorisma komiteja.

Policija atrada šaujamieročus, granātmetēju, munīciju un lielu daudzumu paštaisītu sprāgstvielu. "Krievijas Federālā Drošības dienesta sprāgstvielu eksperti deaktivējuši paštaisītās sprāgstvielas. Šobrīd viņi pārbauda teritoriju, kur notika operācija," turpina antiterorisma komiteja.

Likumsargi identificē aizturētos nemierniekus un pārbauda viņu saistību ar teroraktiem.

Netiek ziņots par zaudējumiem likumsargu rindās, kā arī cietušiem civiliedzīvotājiem.

Portāls "Delfi" jau vēstījis, ka 2013.gada decembra beigās Krievijas pilsētā Vologradā notika vairāki teroristu pašnāvnieku rīkoti sprādzieni, kas nogalināja vairākus desmitus cilvēku. Pirmais sprādziens nogranda vietējā stacijā, bet jau pēc dienas teroristi uzspridzināja kādu pilsētas trolejbusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!