Foto: Reuters/Scanpix

ASV desantnieks ir gājis bojā „Taliban” kaujinieku nolaupīta amerikāņu ārsta atbrīvošanas operācijā Afganistānas austrumos, atsaucoties uz Baltā nama paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

„Mūsu īpašie darbinieki misijā, ko raksturo ārkārtīga drosme, prasmes un patriotisms, kādu mūsu karavīri rāda katru dienu, Afganistānā izglāba Amerikas pilsoni,” BBC citē Baltā nama paziņojumu. „Traģiskā veidā mēs zaudējām vienu mūsu speciālo darbinieku,” teikts paziņojumā.

Iepriekš ASV amatpersonas informēja, ka afgāņu un ASV drošības spēku kopīgā operācijā ir atbrīvots doktors Dilips Džozefs, nesniedzot ziņas par bojāgājušajiem.

Operācijā gājuši bojā septiņi ķīlnieka sagrābēji. ASV Aizsardzības ministrija neatklāj karavīra vārdu, bet savā paziņojumā sauc viņu par „kritušo varoni”.

Džozefu un divus viņa afgāņu kolēģus no organizācijas „Rīta zvaigznes attīstības palīdzība” nemiernieki nolaupīja sestajā decembrī, kad ārsts atgriezās no lauku slimnīcas Kabulas rajonā. Bruņotie laupītāji ķīlniekus aizveduši uz kalnainu apvidu aptuveni 80 kilometrus no Pakistānas robežas.

„Rīta zvaigznes attīstības palīdzība” ir ASV reģistrēta bezpeļņas organizācija, kuras mērķis ir palīdzēt attīstīt valsts ekonomiku un sabiedrību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!