Foto: Kadrs no video
Nedēļas nogalē Norvēģijā demonstrēts jauns seriāls, kurā attēlots Krievijas iebrukums Norvēģijā, lai pārņemtu valsts naftas atradnes, ziņo britu laikraksts "The Guardian".

Seriāls "Occupied" balstīts uz kriminālromānu autora Jū Nesbē radītu sižetu, kurā Krievija pēc Eiropas Savienības (ES) rīkojuma okupē Norvēģiju pēc tam, kad dabai draudzīgi noskaņota valdība pielikusi punktu naftas ieguvei.

Seriāla uzņemšana izmaksāja 90 miljonus Norvēģijas kronu (9,7 miljonus eiro). Tas ir norvēģu visu laiku dārgākais televīzijas seriāls. Tā uzņemšanā piedalījies televīzijas kanāls "Arte" un zviedru kinostudija, kura veidojusi "Girl with the Dragon Tattoo" ("Meitene ar pūķa tetovējumu") filmas.

"Pirms diviem gadiem prezentēju šo ideju, un man teica, ka tā esot diezgan neticama," nesenā intervijā teica Nesbē. Taču notikumi Ukrainā esot pierādījuši pretējo, norāda rakstnieks.

Šogad vai nākamā gada sākumā seriālu izrādīs Vācijā, Francijā, Zviedrijā, Dānijā, Somijā, Nīderlandē, Beļģijā un Lielbritānijā.

Kā jau ziņots, Krievijas vēstniecība Oslo septembrī nopēla seriālu. "Negaidiet nekādu histēriju no Krievijas puses, tas nav mūsu stilā," teikts vēstniecības vēstulē telekanālam TV2. "Taču žēl, ka Otrā pasaules kara beigu 70.jubilejas gadā seriāla autori iebiedē norvēģu skatītājus ar neeksistējošiem draudiem no austrumiem, it kā būtu aizmirsuši padomju armijas varonīgo Norvēģijas atbrīvošanu no nacistu okupantiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!