Foto: AFP/Scanpix

Norvēģija uz robežas ar Krieviju robežšķērsošanas punkta Sturskuga-Borisogļebska rajonā sākusi celt žogu, vēsta raidsabiedrības BBC krievu valodas dienests.

Tas darīts ar nolūku novērst nelegālu migrantu ieplūšanu Norvēģijā no Krievijas teritorijas. Žoga garums būs 200 metri, bet tā augstums – 3,5 metri.

Norvēģija pagājušajā ziemā piedzīvoja vairāk nekā piecu tūkstošu migrantu invāziju, kuri ar velosipēdiem šķērsoja Norvēģijas-Krievijas robežu.

Metāla žoga celtniecību jau kritizējis Barenca jūras Eiroarktiskā reģiona padomes sekretariāta vadītājs Larss Georgs Fordalja.

Intervijā radiostacijai NRK viņš atzīmēja, ka žoga celtniecība neatrisinās robežapsardzības jautājumu uz visas 200 kilometru garās robežas ar Krieviju, bet pati ideja par norobežošanos ir ar Aukstā kara piegaršu.

"Delfi" jau vēstīja, ka migrantu pieplūduma dēļ pa tā saukto arktisko maršrutu Krievijas Norvēģijas pierobežā tiek izpirkti velosipēdi.

Cilvēki, kas no Krievijas vēlas iekļūt un lūgt patvērumu Norvēģijā, šim nolūkam bieži izmanto velosipēdus, jo robežas šķērsošana kājāmgājējiem nav atļauta, bet automašīnu vadītājiem, kas uzņem ceļotājus bez atbilstošiem dokumentiem, draud sods..

Arktikas maršruts ir garāks ceļš iekļūšanai Eiropā, salīdzinot ar Vidusjūras šķērsošanu, bet migranti, kas izvēlas ceļu caur Krieviju, uzskata to par drošāku, skaidro "Reuters".

Norvēģijas valdība arī pārmeta Krievijai, ka tā no Norvēģijas izraidītos migrantus atkal sūta atpakaļ uz Norvēģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!