Foto: Reuters/Scanpix

Norvēģija grasās sūtīt atpakaļ uz Krieviju vairākus sīriešu bēgļus, kas pirms patvēruma pieprasīšanas Norvēģijā ilgu laiku dzīvojuši Krievijā, ceturtdien vēsta norvēģu mediji. Kopš gada sākuma Norvēģijā no Krievijas ieradušies 1100 sīriešu.

"Mēs redzam, ka daudzi no tiem, kas ierodas caur Storskogas robežpunktu, ir ilgu laiku legāli dzīvojuši Krievijā," sabiedriskajai raidorganizācijai NRK sacīja Norvēģijas tieslietu ministrs Anderss Anundsens.

"Tas nozīmē, ka viņi nebēg no kara, nabadzības vai bada, līdz ar to viņiem nav Norvēģijā jāmeklē patvērums. Viņiem jau ir patvērums Krievijā," sacīja ministrs, piebilstot, ka Oslo un Maskavai ir līgums, kurā šādi jautājumi atrunāti.

Ministrs sūtīs vēstuli imigrācijas dienestam ar norādījumu, ka šo cilvēku nosūtīšanai atpakaļ piešķirama prioritāte, vēsta NRK.

Norvēģija prognozē, ka šogad tiks saņemti līdz 25 000 patvēruma pieprasījumu. Imigrantu lielākā daļa Norvēģijā ierodas no Zviedrijas.

Migranti no Krievijas visbiežāk ierodas ar velosipēdiem (attēlā migranti uz Krievijas-Norvēģijas robežas), jo Krievijas likums pierobežas zonā aizliedz ceļot ar kājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!