Foto: AFP/Scanpix

Notiesātā Krievijas pankgrupas "Pussy Riot" dalībniece Nadežda Tolokoņņikova kolonijā sākusi strādāt par šuvēju pie šujmašīnas.

"Pagājušajā nedēļā Nadeždai beidzās apmācības, un pašlaik viņa strādā pie šujmašīnas," otrdien paziņoja Mordvijas sabiedriskās uzraudzības komisijas priekšsēdētājs Genadijs Morozovs.

Ieslodzītās kolonijā šuj speciālos apģērbus, un Tolokoņņikovas darba diena sākas pulksten 7.15 un beidzas 16.15, bet no 12 līdz 13 viņai ir pusdienlaiks.

Morozovs norādīja, ka kolonijas administrācijai pret Tolokoņņikovu pretenziju nav, viņai nav noteikti disciplinārsodi, kā arī kolonijas darbiniekiem sūdzību par viņu nav.

Tāpat novembrī Tolokoņņikovai bijusi iespēja uz īsu laiku tikties ar vīru, atklāja Morozovs.

Viņš stāstīja, ka no darba brīvajā laikā ieslodzītās var kolonijas teritorijā piedalīties sporta un kultūras aktivitātēs. Kā piemēru Morozovs minēja, ka gada beigās kolonijā parasti notiek skaistumkonkursa fināls.

Piecas "Pussy Riot" dalībnieces spilgtu krāsu sejas maskās 21.februārī Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē uzkāpa priesteriem paredzētā vietā un izpildīja "panku lūgšanu" pret Vladimiru Putinu, kurš tolaik bija premjerministrs, bet tagad ir prezidents.

Par piedalīšanos šajā akcijā martā tika aizturētas trīs grupas dalībnieces Nadežda Tolokoņņikova, Jekaterina Samuceviča un Marija Aļohina. 17.augustā Maskavas Hamovņiku rajona tiesa viņas atzina par vainīgām huligānismā, rupjā sabiedriskās kārtības pārkāpšanā un naida izrādīšanā pēc reliģiskām pazīmēm, par ko viņām piesprieda divu gadu cietumsodu, lai gan prokuratūra prasīja triju gadu cietumsodu.

Maskavas pilsētas tiesa, 10.oktobrī izskatot grupas " Pussy Riot" dalībnieču kasācijas sūdzību, nolēma Aļohinai un Tolokoņņikovai atstāt spēkā divu gadu cietumsodu, bet Samuceviču atbrīvot, aizstājot viņai reālu brīvības atņemšanu ar nosacītu sodu.

Tolokoņņikova ir nosūtīta uz koloniju Mordvijā, bet Aļohina - uz koloniju Permas novadā.

Samucevičas, kas ir vecākā no trim aizturētajām " Pussy Riot" dalībniecēm, advokātiem izdevās pārliecināt tiesu nomainīt viņas soda mēru pret nosacītu cietumsodu, jo viņu katedrāles apsargi aizturēja tūlīt pēc uzstāšanās sākuma. Viņu 10.oktobrī atbrīvoja tiesas zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!