Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas pilsētas pašvaldība ceturtdien noteica normēšanu degvielas iegādē, reaģējot uz tās trūkumu pēc supervētras "Sendija" ("Sandy").

Ņujorkas mērs Maikls Blumbergs paziņoja, ka no piektdienas pulksten 6.00 (13.00 pēc Latvijas laika) nepāra datumos benzīnu un dīzeļdegvielu varēs uzpildīt tikai automašīnās, kuru numurzīmes beidzas ar nepāra ciparu vai burtu. Pāra datumos degvielu varēs uzpildīt tikai automašīnās, kuru numurzīmes beidzas ar pāra ciparu vai nulli.

Šāda degvielas normēšana būs spēkā visā Ņujorkas pilsētā un tās piepilsētās Ņujorkas štata Longailendas salā.

"Mums kaut kas jādara, un šis [pasākums] ir praktisks, īstenojams un saprotams; darīt kaut ko ir daudz labāk nekā nedarīt neko," sacīja Blumbergs.

Šāda degvielas normēšana jau sestdien tika ieviesta Ņūdžersijas štatā.

Normēšanai netiks pakļauti Ņujorkas pilsētas taksometri, autobusi un ārkārtas dienestu automašīnas.

"Tikai 25% no mūsu degvielas uzpildes stacijām darbojas. Neapmierinātība tikai pieaug, un tagad izrādās, ka [degvielas] trūkums varētu ilgt vēl dažas nedēļas," sacīja Blumbergs.

Mērs sacīja, ka "benzīna trūkums vēl arvien ir reāla problēma", un uzsvēra, ka "Sendijas" dēļ pārtraukusi darboties daļa no svarīgākās infrastruktūras.

Blumbergs pavēstīja, ka visās uzpildes stacijās Ņujorkā patrulēs policisti, lai degvielas normēšana tiktu ievērota.

"Sendija" 29.oktobrī sasniedza ASV ziemeļaustrumu piekrasti, nodarot postījumus galvenokārt Ņujorkas un Ņūdžersijas štatos un prasot vairāk nekā 100 cilvēku dzīvību. Vētra izraisīja bezprecedenta plūdus un plašus elektroapgādes pārtraukumus.

Trešdien ASV ziemeļaustrumu piekrasti piemeklēja neparasti agra ziemas vētra ar sniegu un lietu, aizkavējot atkopšanos pēc "Sendijas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!