Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obamas zvanījis palīdzības organizācijas "Ārsti bez robežām" (MSF) prezidentei Džoannai Liu, lai atvainotos par ASV uzlidojumiem slimnīcai Kondozā, Afganistānas ziemeļos, kuros tika nogalināti vairāk nekā 20 cilvēki, trešdien pavēstīja Baltais nams.

Obama arī solījis, ka tiks veikta rūpīga un caurskatāma traģēdijas izmeklēšana. Viņš arī zvanījis Afganistānas prezidentam Ašrafam Gani, lai runātu par šo incidentu, sacīja preses sekretārs Džošs Ērnests.

"Kad mēs pieļaujam kļūdu, mēs to atzīstam," norādīja Ērnests. "Mēs atvainojamies, un mēs veicam pārmaiņas, lai būtu droši, ka tās nākotnē vairs neatkārtojas."

Kā ziņots, Kondozas slimnīca naktī uz sestdienu smagi cieta uzlidojumos, kuros dzīvību zaudēja 22 cilvēki.

MSF ziņoja, ka gājuši bojā 12 slimnīcas darbinieki un desmit pacienti, tajā skaitā trīs bērni.

ANO asi nosodīja notikušo, norādot, ka uzlidojums slimnīcai var tikt pielīdzināts kara noziegumam, savukārt Obama to nosauca par traģisku incidentu un paziņoja, ka Pentagons sācis izmeklēšanu.

MSF noraidīja Afganistānas Aizsardzības ministrijas izteiktās apsūdzības, ka talibi pirms uzlidojuma izmantojuši slimnīcas teritoriju, lai no turienes apšaudītu Afganistānas un NATO karavīrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!