Foto: AFP/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama ikgadējās Baltā nama reportieru vakariņās stāsta jokus par valsts veselības aprūpes politiku, saviem oponētiem un iesmējis arī par kolēģi, Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, vēsta raidsabiedrība BBC.

BBC norāda, ka prezidenta uzstāšanās Baltā nama reportieru vakariņās tradicionāli ir ar humoristisku noskaņu. Šoreiz Obama jokos izmantoja Putinu, sevišķu uzmanību pievēršot Krievijas prezidenta ieradumam fotografēties ar kailu torsu.

"Pērn Pets Bjūkenens [publicists] sacīja, ka Putins iet Nobela miera prēmijas virzienā. Zinu, ka izklausīšos jocīgi, bet es tam tagad ticu, jo mūsdienās šo balvu dod visiem pēc kārtas," sacīja Obama, smieklu pavadīts. BBC norāda, ka Obama Nobela miera prēmiju saņēma 2009.gadā.

Taču ar to joki par Putinu nebeidzās. Obama izteicās, ka Putina kailo torsu pārāk bieži apspriež ASV konservatīvie mediji. "[Politiķis] Rūdijs Džuliani izteicies, ka Putins ir īsts līderis, bet kāpēc medijos runā vien par viņa kailo torsu," jautājoši izteicās Obama.

Vairākus jokus Obama veltīja interneta vietnei, kurā amerikāņiem vajadzēja reģistrēties jaunās veselības aprūpes sistēmas dēļ. Šo vietni "vajāja" dažādas tehniskas ķibeles, tāpēc iedzīvotāji ar to bija neapmierināti. "2008.gadā mans lozungs bija "Yes we can" (Jā, mēs varam). 2013.gadā mans lozungs skanēja "Control-alt-delete"," jokoja Obama. BBC atgādina, ka tieši par reformām veselības aprūpē Obama tika visvairāk kritizēts.

Baltā nama rīkotās reportieru vakariņas notiek jau ilgus gadus un tās tiek rīkotas kā pateicības žests politisko notikumu atspoguļotājiem. Uz tām nereti tiek lūgtas dažādas slavenības, aktieri un uzņēmēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!