Foto: AFP/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama pirmdien no jauna draudēja iznīcināt džihādistu grupējumu "Daesh", solot atkarot sunnītu ekstrēmistu organizācijas Tuvajos Austrumos sagrābtās teritorijas un nogalināt tās līderus.

Runājot jūtami asākā tonī, prezidents uzsvēra, ka ASV un to sabiedrotie Sīrijā un Irākā izvērš cīņu pret "Daesh".

"Mēs sitam viņus spēcīgāk nekā agrāk," sacīja Obama savā jau otrajā uzrunā par šo tematu pēc slaktiņa Sanbernardīno, Kalifornijā, kur divi islāma radikāļi - vīrs un sieva - nogalināja 14 cilvēkus.

"Saspiežot tā [grupējuma] sirdi, mēs panāksim, ka "Islāma valsts" kļūst grūtāk izplatīt propagandu pārējā pasaulē," sanāksmē Pentagonā pēc tikšanās ar ASV armijas līderiem sacīja Obama.

Uzskaitījis vairāku "Daesh" līderu vārdus, kas ir nogalināti ASV vadītās koalīcijas uzlidojumos, Obama pauda nopietnu brīdinājumu.

""Islāma valsts" līderi nevar paslēpties," viņš sacīja. "Mūsu nākamais vēstījums viņiem ir vienkāršs - jūs esat nākamie."

"Daesh" ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums uzņēmies atbildību par Parīzē 13. un 14.novembrī notikušo slaktiņu, kurā tika nogalināti 130 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!