Foto: Reuters/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama pēc traģiskās apšaudes Čārlstonā, kad baznīcā tika nogalināti melnādainie dievkalpojuma apmeklētāji, atzinis, ka rasisms amerikāņu sabiedrības "slimība" un aicinājis ierobežot ieroču nēsāšanas likumu, ziņo aģentūra "Reuters".

"Šāvēja nodoms atgādina, ka rasisms joprojām ir slimība, ar kuru mums jācīnās kopīgi," izteicies Obama. Viņš uzskata, ka ir pienācis laiks pārskatīt ieroču nēsāšanas un izsniegšanas atļauju likumu. "Mums ir jāspēj šis jautājums apspriest kā pilsoņiem, nedemonizējot ieroču īpašniekus."

"Katra valstī ir cilvēki ar noslieci uz vardarbību, naidu vai psihiski nelīdzsvaroti," norāda ASV prezidents. "Tikai ne katra valsts ir pārpludināta ar viegli iegūstamiem šaujamieročiem." Tā iemesla dēļ citās valstīs nepastāv tik asas problēmas ar slepkavībām, kādas novērojamas ASV.

Kā zināms, 17. jūnijā kāds baltādains vīrietis Dienvidkarolīnas štata pilsētā Čārlstonā atklāja uguni uz metodistu baznīcas apmeklētājiem, kā rezultātā dzīvību zaudēja sešas sievietes un trīs vīrieši. Pēc novērošanas kameru video policija aizturēja 21 gadus veco Dilanu Rufu, un izmeklētāji uzskata, ka viņš uzbrukumu veicis uz rasu naida pamata. Pēc aculiecinieku teiktā, šāvējs esot paziņojis: "Man tas ir jāizdara. Jūs izvarojat mūsu sievietes un atņemiet mums valsti. Jums ir jāmirst."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!