Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama paziņojis, ka ir apskāvis un sabučojis medmāsas, kuras kontaktējas ar Ebolas vīrusa slimniekiem, norādot, ka nav pamata satraukumam, jo vidējam statistiskajam amerikānim gandrīz nemaz neesot iespējas aplipināties ar nāvējošo vīrusu, vēsta laikraksts "The Washington Post".

Prezidents pastāstīja, ka "apskāva un nobučoja pāris medmāsas", kuras rūpējās par Ebolas slimniekiem, to darot prezidents juties "pilnīgi droši".

Ebolas vīrusa uzliesmojums Rietumāfrikā rada draudus visas pasaules sabiedrībai, tāpēc ar to jācīnās ir visiem kopā, paziņoja Obama. Ar katru dienu saslimst vairāk cilvēku un arvien gūtāka kļūst slimības ierobežošana, uzsvēra prezidents.

Vēstīts, ka ASV ar bīstamo Ebolas vīrusu ir inficējušies divi mediķi, kuri rūpējās par slimnieku no Libērijas.

Virkne Eiropas un pasaules valstu ir ieviesušas pastiprinātus drošības pasākumus attiecībā pret personām, kas ierodas no nāvējošā Ebolas vīrusa epidēmijas skartajām Āfrikas valstīm.

Video: Prāgā bagāžas ratos un ievīstītu plēvē no dzelzceļas stacijas evakuē "Ebolas slimnieku"

Martā sācies vīrusa uzliesmojums, kas prasījis vairāk nekā 4000 dzīvību, piemeklējis Libēriju, Gvineju, Sjerraleoni un Nigēriju. Ebolas gadījumi fiksēti arī ASV, Spānijā, Francijā, Lielbritānijā, Vācijā un Norvēģijā. Gandrīz visas šīs personas ar Ebolas vīrusu inficējušās Rietumāfrikā.

Ebolas vīruss izplatās tieša kontakta ceļā ar ķermeņa šķidrumiem, pret to pagaidām nav vakcīnas un efektīva ārstēšanas veida.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!