ASV prezidents Baraks Obama trešdien aicināja Rietumu un musulmaņu līderus apvienoties, lai cīnītos pret "ekstrēmisma nepatiesajiem solījumiem" un atspēkot noskaņojumu, ka teroristu grupējumi pārstāv islāmu.

"Teroristi nerunā miljarda musulmaņu vārdā," Obama sacīja konferencē, kas veltīta radikālisma apkarošanai. Pasākums šonedēļ Vašingtonā pulcējis pārstāvjus no vairāk nekā 60 valstīm.

Nosaucot grupējumus, piemēram, "Islāma valsts" un "Al Qaeda", par "izslāpušiem pēc leģitimitātes", Obama atspēkoja kritiķus, kas viņam pārmeta Dānijas, Francijas, Sīrijas un Lībijas uzbrukumu nenodēvēšanu par "islāma radikāļu" veikumu.

Obama sacīja, ka "Islāma valsts" un "Al Qaeda" asociēšana ar islāmu nozīmētu pieņemt nepatiesu vēstījumu, ko šie grupējumi vēlas nest.

"Viņi mēģina sevi parādīt kā reliģiskos līderus, svētos cīnītājus," sacīja Obama. "Viņi nav reliģiskie līderi, viņi ir teroristi. Mēs nekarojam ar islāmu."

Obama konferences dalībniekiem arī norādīja, ka cīņā pret ekstrēmistiem nevar uzvarēt ar militāriem līdzekļiem vien. Tajā jāiesaistās vietējām sabiedrībām. "Šie teroristi vispirms un visvairāk apdraud vietējās sabiedrības, kas ir viņu mērķi," sacīja Obama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!