Foto: AP/Scanpix

Pēc vairākiem skandāliem, kad Slepenā dienesta aģenti, kas apsargā ASV prezidentu Baraku Obamu, dienesta laikā piedzērušies, Slepenā dienesta vadītāja Džūlija Pīrsone pazeminājusi amatā specoperāciju nodaļas vadītāju Denu Donahjū, pārcēlusi citos amatos ap 20 aģentu, kā arī ieviesusi jaunus noteikumus par alkohola lietošanu.

"The Washington Post" trešdien ziņo, ka turpmāk Slepenā dienesta aģentiem būs aizliegts lietot alkoholiskos dzērienus divpadsmit stundas pirms dienesta sākuma, bet gadījumos, kad aģentam jāpavada prezidentu Obamu, alkoholu nedrīkst lietot 24 stundas pirms dežūras sākuma.

Šāds lēmums pieņemts, jo pēdējās nedēļās pieci specoperāciju nodaļas darbinieki, kuru pienākums ir nodrošināt prezidenta un viņa ģimenes apsardzi, ir pieķerti dzeršanā laikā, kad viņi pavadīja prezidentu Obamu braucienos uz Nīderlandi un Dienvidfloridu.

"Delfi" jau vēstīja, ka nesen viens no aģentiem, kam bija jāgādā par Obamas drošību viņa Eiropas vizītes laikā, Nīderlandē piedzērās tiktāl, ka pat nespēja nokļūt savā viesnīcas istabā un tika atrasts gaitenī.

Pagājušajā nedēļā Pīrsonei par Slepenā dienesta aģentu uzvedību nācās atskaitīties ASV Senāta komitejai, kas atbildīga par ASV iekšējo drošību. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!