Foto: AFP/Scanpix

Vismaz viens cilvēks gājis bojā un vairāki ievainoti vairākām viesuļvētrām plosoties ASV Oklahomas štatā, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Lielākie postījumi nodarīti Šonī pilsētiņā 55 kilometrus no Oklahomasitijas. Vietējie mediji vēsta, ka te līdz ar zemi nolīdzināts pārvietojamo māju parks. Viens cilvēks te gājis bojā.

Aculiecinieki ziņo par izgāztiem kokiem, izpostītām mājām un bojātām elektroapgādes līnijām. "Kad tas aizgāja prom, mēs iznācām ārā un ieraudzījām postījumus," telekanālam "Fox25" pastāstīja vietējā iedzīvotāja Ambera Aša.

Smagi postījumi nodarīti arī Edmonā, ziņas par cietušajiem no šīs Oklahomasitijas piepilsētas nav pienākušas. Virpuļviesuļi novēroti arī citos štatos, piemēram, Aiovā, Minesotā, Kanzasā un Ilinoisā.

Stihijas skartajās teritorijā bez elektrības palikuši tūkstošiem iedzīvotāju, bet 16 Oklahomas štata pavalstīs izsludināts ārkārtas stāvoklis.

"Jūs varas iet bojā, ja neatradīsieties pazemē vai drošā patvērumā. Tiks pilnībā iznīcināti rajoni, uzņēmumi un transportlīdzekļi. Lidojošas atlūzas būs nāvējošas cilvēkiem un dzīvniekiem," iedzīvotājus brīdina meteorologi.

Postošie laika apstākļi varētu turpināties visu pirmdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!