Foto: AFP/Scanpix

Francijas prezidents Fransuā Olands sestdien cildināja šonedēļ notikušo Kalē nelegālo imigrantu nometnes "Džungļi" evakuāciju, to raksturojot kā veiksmi, un solīja, ka Francija nepieļaus jaunu nometņu stihisku izveidošanos.

"No sākuma līdz galam nebija neviena incidenta," izsakoties par "Džungļu" evakuācijas gaitu, sacīja prezidents.

"Mums bija jārīkojas atbilstoši bēgļu jautājuma izaicinājumam. Mēs nevarējām pieciest šo nometni un nevarēsim pieciest nevienu citu," viņš piebilda.

Amatpersonas iepriekš pauda bažas, ka Kalē apkaimē varētu izveidoties jaunas nelegālo imigrantu nometnes, ja policija nebūs pietiekami modra.

"Džungļi" izveidojās 2015.gada pavasarī, un tajos kādu laiku dzīvoja vairāk nekā 10 000 migrantu.

Migrantus Kalē piesaistīja kā vieta, no kuras nokļūt Lielbritānijā, kur dažiem imigrantiem ir radinieki un, kā daudzi uzskata, ir labākas iespējas atrast darbu.

Lielākā daļa pieaugušo "Džungļu" iemītnieku - pārsvarā tie bija nelegālie imigranti no Afganistānas, Sudānas un Eritrejas - šonedēļ nogādāti imigrantu uzņemšanas centros vairākos Francijas reģionos.

Aptuveni 1500 nepilngadīgo imigrantu izmitināti konteineru pilsētiņā līdzās "Džungļiem", kur tiek izskatīti viņu lūgumi par pārvietošanu uz Lielbritāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!