Francija pastiprinās gaisa triecienus pret džihādistu grupējumu "Daesh" ("Islāma valsts") Sīrijā ar mērķi nodarīt vislielāko iespējamo kaitējumu šim grupējumam, pirmdien paziņoja Francijas prezidents Fransuā Olands pēc sarunām Parīzē ar Lielbritānijas premjerministru Deividu Kameronu.

"Mēs pastiprināsim mūsu triecienus, izvēloties [tādus] mērķus, lai nodarītu vislielāko iespējamo kaitējumu šai teroristu armijai," sacīja Olands.

Olands, pirmdien tiekoties ar Kameronu, uzsāka diplomātisko centienu nedēļu, lai gūtu atbalstu saviem plāniem izveidot starptautisku koalīciju "Daesh" sagraušanai. Šis grupējums ir uzņēmies atbildību par 13.novembrī sarīkotajiem Parīzes teroraktiem, kuros nogalināti 130 cilvēki.

Kamerons pirmdien apsolīja atbalstu Francijas pastiprinātajiem centieniem bombardēt "Daesh" džihādistus un pauda uzskatu, ka Lielbritānijai vajadzētu rīkoties līdzīgi.

"Es stingri atbalstu rīcību, kuru prezidents Olands ir uzsācis, lai dotu triecienu ISIL ("Daesh") Sīrijā," Kamerons sacīja pēc sarunām Parīzē. "Esmu stingri pārliecināts, ka tas būtu jādara arī Lielbritānijai," viņš piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!