Foto: AFP/Scanpix

Londonas olimpiskajās spēlēs šovasar divas zelta medaļas izcīnījušo Lielbritānijas vieglatlētu Mo Farahu uz ASV robežas aizturēja un nopratināja aizdomās par iespējamu saistību ar teroristiem, rakstīja britu avīze "The Sun".

Ilgāks laiks ASV robežas šķērsošanai Faraham bija vajadzīgs pēc ierašanās Portlendā, kur somāliešu izcelsmes skrējējs devās satikties ar ģimeni Ziemassvētkos.

Farahs vēlāk pastāstīja, ka uz robežas piedzīvotais šķitis neticams, jo līdzīgā situācijā viņš bija nonācis jau iepriekš un visi jautājumi tika atrisināti. "Tādēļ, ka esmu somālietis, mani ik reizi aiztur uz robežas. Šoreiz nepalīdzēja pat tas, ka man bija līdzi divas olimpiskās medaļas. Man sarīkoja pratināšanu," viņš teica.

Pēc nopratināšanas Faraham ļāva šķērsot ASV robežu.

Savulaik Farahs Portlendā ieradās ar tūrista vīzu un uzturēšanās atļaujas pagarināšanai viņam uz laiku vajadzējis izbraukt no ASV. Sportists devies uz Toronto Kanādā, kur saņēmis vēstuli, ka viņu tur aizdomās par piederību teroristiem un izmeklēšanas laikā viņam aizliegts ierasties ASV. Situāciju palīdzējis atrisināt Faraha treneris amerikānis Alberto Salazars, kam draugs strādājis Federālajā Izmeklēšanas birojā (FIB). "Ja ne viņš, droši vien vēl tagad sēdētu Toronto," uzskata Farahs, kurš Londonas olimpiskajās spēlēs uzvarēja 5000 metru un 10 000 metru skrējienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!