Foto: Reuters/Scanpix
Ukrainas mediji vēsta par 35 pirmdien bojāgājušiem prokrieviskajiem kaujiniekiem, vēl apšaudē miris vismaz viens civiliedzīvotājs, bet, iespējams, no Krievijas uz Ukrainas robežas pusi brauc vairāki desmiti militāro auto ar karavīriem, vēsta Ukrainas aģentūra UNIAN.

Prokrieviskais Ukrainas laikraksts "Vesti" ziņo, ka uz kāda tilta Doņeckā šauts uz separātistu vienības smago automašīnu, nogalinot 35 un ievainojot 15 kaujiniekus.

Apšaudē pie Doņeckas dzelzceļa stacijas bojā gājis viens cilvēks - stāvlaukuma darbinieks. Vēl divi cilvēki ievainoti. Milicija informējusi, ka mirušajam ir šauta brūce galvā.

Pagaidām nav zināms, vai arī tur notikušas Ukrainas armijas un nemiernieku sadursmes.

Joprojām turpinās Ukrainas armijas desanta uzbrukums Doņeckas lidostai, ko ieņēmuši separātisti.

Pagaidām nav ziņu par šajā kaujā ievainotiem vai bojāgājušiem cilvēkiem.

Savukārt Ukrainas robežas virzienā dodas Krievijas armijas militārā kolonna, atsaucoties uz grupas "Informatīvā Pretošanās" vadītāju Dmitriju Timčuku, vēsta UNIAN.

Viņš apgalvo, ka kolonnā ir aptuveni 40 kravas automašīnas, kas ved karavīrus.

Doņeckas mērs izplatījis paziņojumu, aicinot lidostas un dzelzceļa stacijas tuvumā dzīvojošos cilvēkus palikt mājās, kā arī citviet dzīvojošos nedoties uz šiem rajoniem.

Savukārt, atsaucoties uz aculieciniekiem, UNIAN ziņo, ka dzelzceļa stacijas apkārtnē pirmdienas vakarā atkal atskan šāvieni un ir ievainotie.

Kā ziņots, naktī uz pirmdienu Krievijas atbalstītie bruņotie separātisti uzbruka lidostai. Separātisti, kuri identificējuši sevi kā tā dēvētās Doņeckas tautas republikas pārstāvji, ieročus nav izmantojuši.

Ziņu aģentūras AFP žurnālists no Doņeckas ziņo, ka redzējis dodamies uz lidostu trīs kravas automašīnas, pilnas ar aizsargkrāsas formas tērpos ģērbtiem kaujiniekiem, no kuriem daudziem bijis piesprausts krievu nacionālistu simbols - Georga lentīte.

Ukrainas mediji norāda, ka pēdējās dienās kravas mašīnās pārvadātie bruņotie kaujinieki varētu būt algotņi no Krievijas Kaukāza republikām.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Svētdien Ukrainā notika prezidenta vēlēšanas, kurās saskaņā ar sākotnējiem rezultātiem uzvaru guvis uzņēmējs, miljardieris, viens no redzamākajiem Maidana protesta kustības atbalstītājiem Petro Porošenko.

Separātisti svētdien mēģināja izjaukt vēlēšanu gaitu Austrumukrainā, un vairāki separātistu komandieri paziņojuši, ka neatzīs Porošenko uzvaru un turpinās cīņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!