Foto: AFP/Scanpix

Piecpadsmit kaujinieki nogalināti raķešu apšaudē Sīnāja pussalā, paziņojusi Ēģiptes televīzija pēc tam, kad aculiecinieki stāstīja par armijas helikopteru uzlidojumu kaujinieku bāzēm, vēsta aģentūra "Reuters".

Armijas helikopteri uzbruka diviem ciemiem uz dienvidiem no Šeihzavīdas pilsētiņas, kas atrodas netālu no Izraēlas un grupējuma "Hamas" vadītās Gazas joslas. Īsajā TV paziņojumā plašāka informācija netika sniegta.

Helikopteri snieguši gaisa atbalstu sauszemes operācijai, kas joprojām turpinoties, aģentūrai "Reuters" atklāja avots Ēģiptes armijā.

Helikopteru triecienā nogalināti vismaz astoņi bruņoti vīri, bet vēl 15 ir ievainoti. Operācija bijusi vērsta pret ieroču un sprāgstvielu noliktavām, aģentūra uzzināja no informatora drošības struktūrās.

Kopš ilgus gadus Ēģiptē valdījušā Hosni Mubaraka gāšanas 2011. gadā, uzbrukumu skaits drošības spēkiem Sīnāja ziemeļu daļā, kur nesniedzas likuma vara, ir ievērojami palielinājies.

Pieaugošā nedrošība satrauc ASV un citas valstis ne tikai tāpēc, ka pussala robežojas ar Izraēlu un Gazas joslu, bet arī ar kuģniecībai tik nozīmīgo Suecas kanālu.

Sestdien uzbrucēji šāvuši pa kanālā braucošu kuģi, norāda "Reuters".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!