Foto: RIA Novosti/Scanpix
Maskavā Bolotnaja laukumā pirmdien notiek vērienīgs opozīcijas mītiņš, kurā atbilstoši organizatoru aplēsēm pulcējušies desmitiem tūkstoši cilvēku. Mītiņš tiek rīkots, pieminot tieši pirms gada notikušās opozīcijas "Miljonu marša" dalībnieku sadursmes ar policiju, kā arī pieprasot politieslodzīto atbrīvošanu.

Viens no redzamākajiem opozīcijas līderiem Iļja Jašins tviterī ierakstījis, ka mītiņā sapulcējušies 30 tūkstoši cilvēku. Tostarp Kreisās frontes līderis Sergejs Udaļcovs, kurš pats mītiņā nav varējis ierasties, jo atrodas mājas arestā, tviterī raksta, ka dalībnieku skaits esot pat 50 tūkstoši.

Mītiņa organizatoriem nav izdevies pabeigt galvenās skatuves montāžas darbus, jo darbu gaitā dzīvību zaudēja strādnieks, un negadījuma vietā sāka strādāt izmeklētāji.

"Miljonu maršs" pērn tika rīkots, protestējot pret Vladimira Putina inaugurāciju prezidenta amatā.

Opozicionāru un policijas sadursmēs toreiz tika ievainoti vairāki desmiti cilvēku, tomēr saistībā ar civilistu gūtajām traumām krimināllieta netika ierosināta.

Tomēr Krievijas Federācijas Izmeklēšanas komiteja ierosināja krimināllietu par masu nekārtībām un pret varas pārstāvjiem vērstu vardarbību.

Saistībā ar tā dēvēto "Bolotnaja lietu" apsūdzēti aptuveni 30 cilvēki, to lielākā daļa atrodas apcietinājumā. Diviem apsūdzētajiem jau ir piespriests reāls cietumsods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!