Foto: Shutterstock
Burkānu-apelsīnu kūka ar mascarpones krēmu, rozīnēm un lazdu riekstiem. Bezdievīgi garda, aromātiska un mutē kūstoša!

::recepte::

Saputo cukuru (var ņemt arī parasto) ar olām un eļļu, pievieno miltus un sodu. Iecilā apelsīna miziņu, burkānus, rozīnes, riekstus. Mīklu labi samaisa.

Ietauko apaļo cepamo veidni (to, ar noņemamo malu), izklāj pergamenta papīru. Ielej veidnē mīklu un cep gandrīz 2 stundas 150*C.

Kūkai jāpaliek dzeltenai un jādalās nost no malām.

Krēmam saputo visas sastāvdaļas, drusku patur ledusskapī un apziež virsmu, sadalot tā, lai paliek arī drusku malas nogarnēšanai.

140Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
175 gnerafinēts cukurs150 mlsaulespuķu eļļa3 olas200 gmilti1 TKsoda1 rīvēta apelsīna miziņa225 gburkāni (sulas pārpalikumi)100 ggaišās rozīnes50 glazdu rieksti KRĒMAM:280 gMascarpone vai krēmsiers150 gpūdercukurs4 ĒKapelsīnu sula

Sagatavošana

1

Saputo cukuru (var ņemt arī parasto) ar olām un eļļu, pievieno miltus un sodu. Iecilā apelsīna miziņu, burkānus, rozīnes, riekstus. Mīklu labi samaisa.

2

Ietauko apaļo cepamo veidni (to, ar noņemamo malu), izklāj pergamenta papīru. Ielej veidnē mīklu un cep gandrīz 2 stundas 150*C.

3

Kūkai jāpaliek dzeltenai un jādalās nost no malām.

4

Krēmam saputo visas sastāvdaļas, drusku patur ledusskapī un apziež virsmu, sadalot tā, lai paliek arī drusku malas nogarnēšanai.

Iesūtīja: lutekle

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!