Ostankinas televīzijas torņa, kuru augustā izpostīja ugunsgrēks, betona sienās parādījušās plaisas, jo valdība tūlīt pēc ugungrēka nav spējusi rast līdzekļus torņa remontam, ceturtdien informēja celtniecības speciālisti.
Krievijas Valsts celtniecības komitejas priekšsēdētājs Anvars Šamuzafarovs pēc ministru kabineta sēdes paziņoja, ka valdība piekritusi piešķirt 50 miljonus rubļu (1,1 miljonu latu) no rezerves fonda, lai veiktu 540 metru augstā televīzijas torņa remontdarbus.

Pēc viņa teiktā, plaisas izveidojušās birokrātijas dēļ, kā arī tādēļ, ka valdība vilcinājusies ar līdzekļu piešķiršanu remontdarbu veikšanai. "Tas ir sarežģīts jautājums," viņš sacīja preses konferencē Maskavā.

Šamuzafarovs teica, ka ministru kabineta ceturtdien pieņemtais lēmums ļaus strādniekiem steidzami sākt darbu, taču viņš arī piebilda, ka pilnīgai remontdarbu beigšanai būs nepieciešami vairāk nekā 60 miljoni ASV dolāru (37,2 miljoni latu). Valdība uzdevusi veikt darbus, taču nav informējusi par to, kur tiks ņemti līdzekļi.

27.augustā Ostankinas televīzijas tornī izcēlās ugunsgrēks, kas turpinājās 26 stundas. Tika pārtraukta raidīšana vairāk nekā 15 miljoniem Maskavas un tās apkārtnes iedzīvotāju. Ugunsgrēkā gāja bojā trīs cilvēki. Speciālisti uzskata, ka ugunsgrēka iemesls bija īssavienojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!