Foto: AFP/Scanpix
Arī svētdien daudzās pasaules valstīs turpinājās protesta akcijas pret "kapitālisma haizivīm" un valstu finanšu politiku, vēsta ārzemju masu mediji.

ASV, Čikāgas centrā ielās izgājuši aptuveni 2000 cilvēku, daudzi uzcēluši teltis. Tomēr policija izklīdinājusi lielāko daļu un aizturējusi 175 cilvēkus, kuriem, visticamāk, uzliks naudas sodus par municipiālo likumu pārkāpšanu.

Londonas centrā aptuveni 400 aktīvisti nakti pavadījuši teltīs un turpinājuši protesta akciju svētdien. Tiesa, svētdien protesti bijuši miermīlīgi un vairs nav bijuši mēģinājumi ieņemt Londonas biržu.

Akcijas noritējušas arī Toronto, kur gan vietējie aktīvisti solījuši "lielākas aktivitātes pirmdien", kad durvis vērs fondu biržas.

Tikmēr joprojām par nekārtībām ziņas pienāk no Itālijas, kur Romā sestdien cietuši bija aptuveni 70 cilvēki. Svētdienas pēcpusdienā cietušo skaits bija pieaudzis jau līdz 135, no kuriem lielākā daļa – 105 – ir policijas darbinieki. Pārējie ir protesta akciju dalībnieki, vairākiem no viņiem ir norauti pirksti pēc tam, kad rokās eksplodējuši degmaisījumi vai pirotehnikas izstrādājumi.

Romas pašvaldība vēl nevarēja konkretizēt masveida nekārtību nodarītos bojājumus, taču sākotnējās aplēses liecina, ka nekārtību zaudējumi pārsniegs vienu miljonu eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!