Viens no otrdien Sīrjas-Turcijas pierobežā notriektās Krievijas kaujas lidmašīnas Su-24 pilotiem ir atrasts dzīvs un ir nogādāts uz Krievijas militāro bāzi, trešdien vēsta laikraksts "The Telegraph".

Katapultējušos pilotu atradusi Sīrijas armija, paziņojis Krievijas vēstnieks Francijā.

"Viens [no Su-24 pilotiem] tika ievainots, kad ar izpletni laidās zemē, un vietējie džihādisti uz zemes viņu nežēlīgā veidā nogalināja, un otram izdevās izbēgt, un, saskaņā ar jaunāko informāciju, viņu ir savākusi Sīrijas armija un viņam būtu jābūt ceļā uz Krievijas gaisa spēku bāzi," radiostacijā "Europe 1" paziņoja Krievijas vēstnieks Aleksandrs Orlovs.

Vēlāk apstiprināts, ka pilots ir nogādāts Krievijas Gaisa spēku bāzē Sīrijā.

"Operācija ir noslēgusies veiksmīgi. Otrais pilots ir nogādāts mūsu bāzē. Viņš ir dzīvs un jūtas labi," aģentūra "RIA Novosti" citē ģenerālleitnantu Sergeju Rodskoju.

Krievijas Aizsardzības ministrija iepriekš apstiprināja, ka viens no notriektā Su-24 pilotiem, kā arī lidotāju glābšanas operācijā iesaistīts karavīrs ir gājuši bojā.

Savukārt Sīrijas turkmēņu kaujinieki, kuri darbojas kalnainajā Latākijas provinces rajonā, kur nokrita notriektā lidmašīna, otrdien paziņoja, ka ir nošāvuši abus katapultējušos pilotus, kamēr tie ar izpletņiem laidās zemē.

Viņu rokās gan bija nonācis tikai viens no lidotāju ķermeņiem, kas redzams nemiernieku izplatītā video.

Nemiernieki arī iznīcināja vienu pilotu glābšanas operācijā iesaistītu Krievijas helikopteru.

Vēstīts, ka Turcijas iznīcinātāji Sīrijas pierobežā otrdien notriekuši Krievijas kaujas lidmašīnu Su-24, kas ielidojusi Turcijas teritorijā. Turki krievu lidmašīnas pilotus pirms tam 10 reizes brīdinājuši.

Savukārt Krievija uzstāj, ka tās lidmašīna, kas piedalījās kaujas operācijā pret Sīrijas nemierniekiem, visu laiku atradusies tikai Sīrijas teritorijā.

Krievija kopš 30. septembra veic gaisa uzlidojumus pret Sīrijas nemierniekiem, palīdzot prezidenta Bašara al Asada spēkiem. Savukārt Turcija atbalsta bruņotos nemierniekus, kuri vēlas prezidenta Asada gāšanu.

Sīrijas Latākijas provinces ziemeļu daļā, kur notika otrdienas incidents, darbojas nemiernieku grupas, kas nav saistītas ar teroristu grupējumu "Daesh".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!