Belgorodas slimnīca atlaidusi no darba ārstu, kurš līdz nāvei piekāvis pacientu, atsaucoties uz Krievijas Izmeklēšanas komisiju, vēsta telekanāls "Dožģ".

Pēdējās dienās atklātībā ir nonācis videonovērošanas kameras video, kurā redzams, kā mediķis piekauj pacientu un viņa pavadoni. Pacients pēc ārsta sitiena nokrīt zemē un vairs nekustās. Incidents noticis jau 29. decembrī.

Izmeklēšanas komisija sestdien paziņojusi, ka aizdomās turētais mediķis ir atlaists no darba slimnīcā, kā arī viņam piemērots drošības līdzeklis – paraksts par neizbraukšanu. Ārsts dzīvojot Belgorodā.

Saskaņā ar izmeklēšanas versiju, 2015. gada 29. decembrī slimnīcā ievests pacients, kurš kādas izmeklēšanas procedūras laikā ar kāju iespēris medicīnas māsai.

"Ārsts iestājās par darbinieku un iesita pacientam pa seju. Vīrietis nokrita. Cietušā nāves iemesls ir galvaskausa smadzeņu trauma no atsišanās ar pakausi pret cietu grīdas virsmu," teikts Izmeklēšanas komisijas informācijā.

Pret ārstu ierosināta krimināllieta par "nonāvēšanu aiz neuzmanības", par ko draud līdz diviem gadiem ilgs cietumsods.

Tikmēr bojāgājušā vīrieša – 56. gadus vecā Jevgenija Vahtina – pavadonis viņa vizītē slimnīcā apgalvo, ka pacients medmāsai iespēris nejauši vēdera zondēšanas procedūras laikā. Tas arī kalpojis par iemeslu ārsta atriebībai, atsaucoties uz bojāgājušā tuviniekiem, ziņo "Dožģ".

Pilna garuma video šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!