Krievijas vicepremjers Dmitrijs Rogozins, komentējot Baltijas valstu tieslietu ministru pausto, ka Krievijai jāuzņemas atbildība par okupācijas zaudējumu kompensāciju, piesolīja Baltijas valstīm "beigta ēzeļa ausis", vēsta portāls "Lenta.ru".

"Baltijas valstis sapulcējušās pieprasīt Krievijai "padomju okupācijas" kaitējumu. Beigta ēzeļa ausis saņemsi, defektīvais," savā "Twitter" kontā, pievienojot video meklēšanas rezultātus atslēgas vārdiem "beigta ēzeļa ausis" sistēmā "Yandeks", raksta Rogozins.

Citāts par ēzeļa ausīm ir aizgūts no Iļjas Ilfa un Jevgeņija Petrova slavenā romāna "12. krēsli", taču tas izskanējis arī no Krievijas prezidenta Vladimira Putina mutes, kad viņš 2005. gadā komentēja iespējamību Latvijai atgūt bijušo Abrenes apriņķi [Krievijas Pitalovas rajons].

"Beigta ēzeļa ausis viņiem, nevis Pleskavas apgabala Pitalovas rajonu," toreiz uzsvēra Putins.

Vēstīts, ka Latvijas, Lietuvas un Igaunijas tieslietu ministri 5. novembrī parakstīja deklarāciju, kurā uzsver nepieciešamību aprēķināt PSRS okupācijas radītos zaudējumus un norāda uz Krievijas pienākumu uzņemties atbildību par okupācijas faktu un zaudējumu kompensāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!