Foto: AFP/Scanpix
Lībijas Pagaidu pārejas nacionālā padome ir gatava ar spēka palīdzību nepieļaut valsts austrumu daļas neatkarības pasludināšanu, atsaucoties uz padomes vadītāja Mustafa Abdela Džalila paziņojumu, vēsta aģentūra “Itar – Tass”.

“Mēs neesam gatavi dalīt Lībiju. Viņiem [cilšu vadoņiem] ir jāzina, ka vēl ir dzīvi Muamara Kadafi režīma aģenti un atbalstītāji, kas izmanto viņus savās interesēs. Mēs esam gatavi pretoties tiem, pat, ja nāksies pielietot spēku,” paziņoja Džalila Lībijas televīzijā.

Jau vēstīts, ka otrdien cilšu līderi paziņojuši par daļējas autonomijas ieviešanu ar naftu bagātajā Kirenaikas reģionā Lībijas austrumos. Lēmums pieņemts tautas sapulcē pie Bengazī pilsētas, tajā piedalījās vismaz 2000 cilvēku.

Pret šo ideju iebilst Lībijā valdošā Pagaidu pārējas nacionālā padome, uzsverot, ka federālisms var novest pie Lībijas sabrukuma.

Lībijā pērn februārī sākās bruņota sacelšanās pret diktatora Muammara Kadafi režīmu, kas bija valdījis kopš 1969.gada. Režīms tika gāzts augustā, bet Kadafi tika notverts un nogalināts 20.oktobrī savā dzimtajā pilsētā Sirtē.
Pagaidu pārejas nacionālā padome novembrī izveidoja pārejas laika valdība un solīja, ka šā gada jūnijā notiks pirmās demokrātiskās vēlēšanas šajā valstī vairāk nekā 40 gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!