Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pakistānas varas iestāžu pārstāvjiem izdevies aizturēt vīrieti, kurš spīdzinājis, izvarojis un pēc tam nogalinājis septiņus gadus veco meitenīti Zainabu Ansaru, otrdien vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Jau vēstīts, ka meitenītes mirstīgās atliekas pagājušajā nedēļā atrastas atkritumos Pakistānas pilsētā Kazurā, kas atrodas Pendžābas provincē netālu no Lahoras. Pēc notikušā Pakistānā notika plaši protesti.

Apkaimē notikuši jau 12 līdzīgi šāda veida gadījumi, kuriem arī atrastie DNS paraugi atbilduši mazās meitenītes slepkavam.

Pendžābas provinces galva Muhameds Šebazs Šarifs paziņoja, ka vīrietis ir atzinis savu vainu mazās meitenītes slepkavībā. Arī viņa DNS atbilduši tiem, kas atrasti meitenītes ķermenī.

Vīrietis identificēts kā 24 gadus vecais Kazuras iedzīvotājs Imrans Ali, kurš bijis meitenītes kaimiņš.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Policijas pārstāvis, kurš vēlējās palikt anonīms, sacījis, ka Imrans atzinies vairākās slepkavībās. Viņš ir aizdomās turamais septiņu meitenīšu izvarošanā un nogalināšanā.

"Es vēlos, lai Imrans tiktu publiski pakārts. Es pieprasīšu politiskajām partijām atbalstīt manu iniciatīvu," sacījis Šarifs.

Pērn Pakistānā pirmo sešu mēnešu laikā tika ziņots par par 1764 vardarbības gadījumiem, kuros iesaistīti bērni. Savukārt 2016. gadā tika saņemti 4139 ziņojumi par vardarbību pret bērniem. Katru dienu tika reģistrēti 11 gadījumi, informē "Reuters".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!