Foto: AFP/Scanpix

Pakistānas partija apsūdzējusi ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktoru Džonu Brenanu slepkavībā saistībā ar ASV bezpilota lidaparātu uzbrukumu Pakistānā pagājušajā nedēļā.

Bijušā pakistāniešu kriketa spēlētāja Imrana Hāna partija "Taisnīguma kustība" (PTI) vērusies policijā saistībā ar bezpilota lidaparāta uzbrukumu garīgajam semināram, kas, domājams, saistīts ar islāmistu grupējumu "Hakani tīkls". Uzbrukums notika Hangu rajonā Haiberas-Pahtunhvas provincē Pakistānas ziemeļrietumos, kas ir netipiski, jo parasti šādi uzlidojumi tiek veikti cilšu apdzīvotajos rajonos gar Afganistānas robežu.

Uzbrukumā gāja bojā Hakani tīkla garīgais līderis un vēl piecas personas, informēja avoti kaujinieku aprindās.

PTI policijai nosūtītajā vēstulē Hangu rajona policija lūgta atzīt Brenanu un personu, kuru uzskata par CIP Islamabadas biroja vadītāju, par aizdomās turamajiem slepkavībā un "karadarbībā pret Pakistānu".

Toreizējais CIP Islamabadas biroja vadītājs bija spiests pamest Pakistānu 2010.gada nogalē, kad Pakistānas amatpersona atzina, ka viņa vārds nācis atklātībā.

PTI, kas vada koalīcijas valdību Haiberas-Pahtunhvas provincē, jau sen izvērsusi kampaņu pret CIP bezpilota lidaparātu uzbrukumiem starptautiskās teroristiskās organizācijas "Al Qaeda" kaujiniekiem un talibiem Pakistānā.

Kopš 1.novembrī ASV bezpilota lidaparāta uzlidojuma laikā kādā apmetnē netālu no Ziemeļvazīristānas reģiona lielākās pilsētas Mīramšāhas tika nogalināts Pakistānas talibu līderis Hakimulla Mehsuds, Hāns pastiprināti vērsies pret šādiem uzbrukumiem.

Viņš ir aicinājis valdību apturēt smagās mašīnas, kas veic piegādes NATO spēkiem Afganistānā caur Pakistānas teritoriju.

Tomēr valdība nav atsaukusies uz Hāna aicinājumu, tādēļ partijas aktīvisti ņēmuši šo lietu savās rokās.

Pēdējo dienu laikā PTI atbalstītāji ir izveidojuši kontrolpunktus uz ceļiem Haiberas-Pahtunhvas provincē un piespiedu kārtā pārmeklējuši NATO apgāžu kravas automašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!