Foto: Reuters/Scanpix

Protestiem pāraugot sadursmēs ar Izraēlas drošības spēkiem piektdien Rietumkrastā un Gazā ievainoti vairāki desmiti palestīniešu, paziņojusi palestīniešu Sarkanā Pusmēness biedrība.

Palestīnieši demonstrācijās pauda atbalstu simtiem ieslodzīto Izraēlas cietumos, kuri kopš 17. aprīļa ievēro badastreiku, pieprasot uzlabot apstākļus ieslodzījuma vietās.

Gan Sarkanais Pusmēness, gan Veselības ministrija Gazā ziņoja, ka protestētāji cietuši no asaru gāzes, gumijas lodēm un īstām lodēm.

Vairākās vietās Rietumkrastā demonstrācijās piedalījās tūkstošiem cilvēku. Protesti notika arī pie drošības barjeras, kas norobežo Gazas joslu, novēroja ziņu aģentūras AFP žurnālists.

Gazas josla jau vairāk nekā desmit gadus pakļauta Izraēlas blokādei, kuras mērķis ir savaldīt Gazas joslā valdošo palestīniešu kustību "Hamas". Gazas iedzīvotāji regulāri nonāk konfrontācijā ar Izraēlas karavīriem, kas apsargā metāla un betona barjeras, kas nošķir Gazas joslu no Izraēlas.

Simtiem Gazas iedzīvotāju ar palestīniešu karogiem piektdien pietuvojās barjerai un apmētāja to ar akmeņiem un dedzināja riepas. Gazas joslas mediķi ziņoja, ka astoņus cilvēkus ievainojušas lodes, bet aptuveni 30 cietuši no asaru gāzes.

Rietumkrastā aptuveni 1500 cilvēku protestēja Hebronā. Par sadursmēm tika ziņots arī no citām pilsētām un ciematiem Rietumkrastā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!