Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas prokrievisko separātistu kontrolētā Doņeckas apgabala Zuhresas apkārtnē fiksēta 120 algotņu no Krievijas ierašanās, kuri tiek saukti par "brīvprātīgajiem – bijušajiem Čečenijas Iekšlietu ministrijas darbiniekiem", atsaucoties uz Militāri politisko pētījumu centra "Informācijas pretestība" vadītāju Dmitriju Timčuku, vēsta aģentūra UNIAN.

"Patiesībā vienība ir nokomplektēta ar Čečenijas policijas darbiniekiem, kuri pagājušā gada decembra beigās šova laikā stadionā Groznijā parakstīja ziņojumus Čečenijas iekšlietu ministram R. Alhanovam par to, ka "gatavi izpildīt jebkuru augstākā virspavēlnieka - Krievijas Federācijas prezidenta Vladimira Putina, Krievijas Iekšlietu ministra V. A. Kolokoļceva un Čečenijas Republikas vadītāja R. A. Kadirova pavēli par Krievijas Federācijas interešu aizsardzību jebkurā pasaules vietā," raksta Timčuks.

"Kadiroviešu" vienības bruņojumā ir smagie kājnieku ieroči, kā arī 10 bruņutehnikas vienības, liecina Timčuka rīcībā esošā informācija.

Vēstīts, ka 28. decembrī stadionā Groznijā Kadirovs uzrunāja vairāk nekā 15 000 bruņotus drošībniekus, norādot, ka čečeni var būt "brīvprātīgie" un izpildīt uzdevumus, ko nevar Krievijas armija. Vēlāk sociālajos tīklos Kadirovs paskaidroja, ka drošībnieki ir parakstījuši iesniegumu par to, ka vienmēr ir gatavi iestāties par "likumīgajām Krievijas interesēm".

Savukārt laikraksts "Novaja Gazeta" ziņoja, ka aptuveni 500 Čečenijas Iekšlietu ministrijas darbinieku atteikušies parakstīt dokumentu par gatavību izpildīt jebkuru Putina un Kadirova pavēli.

Pats Kadirovs decembrī paziņoja, ka gatavojas Krievijas prezidentam lūgt atļauju doties karot uz Ukrainu. Iepriekš Kadirovs ir noliedzis, ka Ukrainā Maskavas atbalstīto kaujinieku pusē karotu čečenu vienības, bet paziņoja, ka 74 tūkstoši čečenu ir gatavi "ieviest kārtību" Ukrainā.

Video - čečenu bataljons "Nāve" Ukrainā, kā arī intervija ar čečenu kaujiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!