Foto: AFP/Scanpix

Lai gan 15.februāri Ukrainā spēkā stājusies Minskā panāktā pamiera vienošanās, gan Ukrainas spēki, gan separātisti ziņo par naktī notikušām apšaudēm, svētdien vēsta ārvalstu mediji.

Dažviet arī pēc pamiera stāšanās spēkā notikušas apšaudes, taču pagaidām uguns pārtraukšanas režīms tiekot saglabāts, atsaucoties uz Ukrainas prezidenta administrācijas vadītāja vietnieka Valērija Čalija paziņojumu vēsta "Ukrainskaja Pravda".

"[..] visus iepriekšminētos gadījumus, par kuriem mēs operatīvi informējam, nav īstenojuši Ukrainas karavīri vai Nacionālā gvarde," preses brīfinga laikā svētdienas naktī informējis Čalijs. Viņš piebildis, ka kopumā fiksēt 10 ar šaušanu saistīti incidenti, taču tiem nav bijusi "būtiska ietekme" uz pamieru, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pēc pamiera stāšanās spēkā, Ukrainas spēki apšaudīti Popasnas pilsētā un netālu no ciematiem Zolotoje un Černuhina, pavēstījis Ukrainas bruņoto spēku pārstāvis Vladislavs Seļezņovs.

Savukārt pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas (DTR) Aizsardzības ministrijas pārstāvis Edvards Basurins paziņojis, ka Ukrainas spēki pie Debaļceves apšaudījuši separātistu pozīcijas, tādējādi pamudinot viņus atbildēt ar pretuguni.

Jau ziņots, ka Ukrainas prezidents Petro Porošenko 14.februāri īsi pirms pusnakts paziņoja, ka pavēlējis Ukrainas Bruņotajiem spēkiem, Nacionālajai gvardei, Iekšlietu ministrijas un Drošības dienestu spēkiem pārtraukt uguni 15.februāri pulksten 00:00.

Vienošanās par pamieru Ukrainā tika panākta pēc teju 17 stundas ilgām sarunām starp Ukrainas prezidentu Petro Poršenko, Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, Vācijas kancleri Angelu Merkeli un Francijas prezidentu Fransuā Olandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!