Foto: AFP/Scanpix

Ēģiptes ārlietu ministrs Mohammeds Kamels Amrs trešdien paziņoja, ka ir panākta vienošanās par pamieru starp Izraēlu un Gazas joslā valdošo islāmistu kustību "Hamas", un ka pamiers stāsies spēkā pulksten 21 pēc vietējā laika, kas vienāds ar Latvijas laiku.

Ēģipte bija starpniece sarunās par pamieru.

"Šie pūliņi ir vainagojušies ar vienošanos par pamieru," sacīja Amrs preses konferencē Kairā, kurā piedalījās arī ASV valsts sekretāre Hilarija klintone, kas apmeklē reģionu.

Savukārt Klintone teica, ka "Savienotās Valstis apsveic šodienas vienošanos par pamieru. Turpmākajās dienās Savienotās Valstis sadarbosies ar partneriem reģionā, lai nostiprinātu sasniegto".

ASV prezidents Baraks Obama izteicis atzinību Izraēlas premjerministram Benjaminam Netanjahu par to, ka viņš piekritis pamieram.

"Prezidents cildināja premjerministru par piekrišanu Ēģiptes izteiktajam pamiera priekšlikumam, ko prezidents bija ieteicis premjerministram darīt, atkārtoti paziņojot, ka Izraēla saglabā tiesības aizstāvēt sevi," sacīts Baltā nama paziņojumā.

Izraēlas 14.novembrī sāktajās Gazas joslas apšaudēs ar raķetēm ir nogalināti vismaz 148 palestīnieši, savukārt Izraēlas teritorijas apšaudēs ar raķetēm no Gazas joslas ir gājuši bojā pieci izraēlieši, tai skaitā viens karavīrs. Konfliktu izraisīja Izraēlas trieciens, kurā Gazas joslā tika nogalināts valdošās islāmistu kustības "Hamas" militārā spārna vadītājs Ahmeds Saīds Halils al Džabari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!