Foto: Reuters/Scanpix
Par Lielbritānijā opozīcijā esošās Leiboristu partijas līderi sestdien tika ievēlēts kreisi noskaņotais Džeremijs Korbins, kurš pārspēja trīs centriskāk noskaņotos kandidātus.

Viņš ieguva 59,5% no 422 664 nodotajām balsīm.

Korbins tiek uzskatīts par viskreisāk noskaņoto leiboristu līderi pēdējo vairāk nekā 30 gadu laikā.

Viņa politiskā nostāja tiek salīdzināta ar Grieķijas kreisās partijas "Radikāli kreiso koalīcija" (SYRIZA) un Spānijas " Podemos" ("Mēs varam") nostājām.

Uzrunājot atbalstītajus Londonā, jaunievēlētais partijas līderis nosodīja "grotesko nevienlīdzības līmeni" un "negodīgo labklājības sistēmu".

66 gadus vecais politikas veterāns arī aicināja pie varas esošos konservatīvos izrādīt lielāku "līdzjūtību", risinot Sīrijas bēgļu krīzi.

Korbins ir aicinājis atteikties no kodolieročiem, atvēlēt vairāk līdzekļu tādām jomām, kā skolas un slimnīcas, kā arī nacionalizēt dažādas nozares, piemēram, dzelzceļu. Viņš ir arī aicinājis iesaistīt islāmistu grupējumus HAMAS un "Hezbollah" Tuvo Austrumu miera procesā.

Pēc sakāves parlamenta vēlēšanās, kurās uzvarēja premjerministra Deivida Kamerona konservatīvie, maijā no Leiboristu partijas priekšsēdētāja amata atkāpās Eds Milibends, kurš vadīja partiju kopš 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!